Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ


Φιλοξενούμε ανακοίνωση της Γραμματείας της Συνεργασίας Αριστερών Μηχανικών. Εμείς η Ανανεωτική Συνεργασία Αριστερών Μηχανικών συμμετέχουμε όπως είναι γνωστό στη Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών. Παρά τις όποιες διαφορετικές επιλογές με τους συναδέλφους και συντρόφους, οι οποίοι συμβολικά στηρίζουν την υποψηφιότητα του Αντώνη Πρωτονοτάριου, παραμένουμε πάντα σε επικοινωνία και είμαστε σίγουροι ότι ο διάλογος μεταξύ μας θα είναι πάντα εποικοδομητικός. Το blog της παράταξης μας θα είναι πάντα φιλόξενο για αυτούς και ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στον σύντροφο, φίλο και συναγωνιστή Αντώνη Πρωτονοτάριο.


 «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΕ»

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

 
1. Η παράταξη «Συνεργασία Αριστερών Μηχανικών για το ΤΕΕ» αποφάσισε, να μη συμμετέχει στις εκλογές του ΤΕΕ στις 24.11.2013. Οι εξελίξεις, είχαν ξεκινήσει από την εμφάνιση σοβαρής διαφωνίας στην ολομέλεια του Μαρτίου, πέρασαν από την αποχώρηση μελών τον Ιούνιο και κορυφώθηκαν με την ίδρυση της νέας παράταξης «Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών, μαζί για την Ανατροπή» στις 23.09.2013.

 

2. Τα μέλη της παράταξης που έμειναν, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν, δεν μπόρεσαν να επιτύχουν τουλάχιστον την κοινή κάθοδο στις εκλογές των συγγενών  παρατάξεων, γιατί οι προτάσεις τους δεν βρήκαν ανταπόκριση. Έτσι μια ομάδα μελών αποφάσισε να συμμετάσχει σε ένα πλατύ σχήμα, με άλλες τρεις παρατάξεις, στην «Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών». Μια άλλη ομάδα μελών αποφάσισε να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της «Ριζοσπαστικής Π.Μ.», αποκλειστικά και μόνο χάριν της ενότητας, ισότιμα και χωρίς αποκλεισμούς. Όμως η απαράδεκτη απαίτηση για αποκλεισμό μελών της παράταξης από το ψηφοδέλτιο, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, δεν επέτρεψε αυτή τη συμμετοχή.

 
3. Οι συναγωνιστές αυτοί αποφάσισαν τελικά να μη συμμετάσχουν, με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, στις εκλογές. Κύρια για να σηματοδοτήσουν, σε σχέση με τη «Ριζοσπαστική Π.Μ.», την αντίληψη τους για ενότητα και ανιδιοτελή δράση, μακριά από θέσεις, συμβιβασμούς και σκοπιμότητες. Αποφάσισαν λοιπόν να υποστηρίξουν τη μεμονωμένη υποψηφιότητα του συναγωνιστή Αντώνη Πρωτονοτάριου. Είναι εμφανής ο συμβολισμός και το μήνυμα της αγωνιστικότητας, της συνέπειας και της συνέχειας.

 
4. Δηλώνουμε και υποσχόμαστε, ότι όπως με σταθερότητα, αγωνιστικότητα και συνέπεια έχουμε συμμετάσχει σε όλες τις δράσεις και τους αγώνες των μηχανικών και του ΤΕΕ, κατά το παρελθόν, θα συνεχίσουμε και στο μέλλον να δρούμε σε αυτή την κατεύθυνση. Εξασφαλίζοντας και οικοδομώντας την ενότητα, τη συνέχεια, τον σχεδιασμό, την συνέπεια, ενάντια στην ανεργία, την υποβάθμιση των μηχανικών, υπερασπιζόμενοι το ασφαλιστικό σύστημα, την αναβάθμιση του ρόλου του ΤΕΕ και των μηχανικών, την αντιμετώπιση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης.

 
5. Καλούμε τα μέλη μας, ελεύθερα και με τη δική τους συνείδηση, να επιλέξουν τη θέση που θα πάρουν στην εκλογική διαδικασία. Τους προτρέπουμε να βοηθήσουν στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής των μηχανικών στις εκλογές. Ευχόμαστε σε όλους του υποψηφίους καλή επιτυχία.

 
04.11.2013

 
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ της παράταξης

«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΕ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου