Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ο αγώνας ενάντια στις υπέρογκες αυξήσεις του ΤΣΜΕΔΕ και οι όψιμοι διεκδικητές της οργάνωσης των κινητοποιήσεων


Τις τελευταίες ημέρες, λόγω των επικείμενων εκλογών του ΤΕΕ, εμφανίζονται από όλες τις κατευθύνσεις του συνδικαλιστικού και πολιτικού φάσματος στο χώρο των μηχανικών (ΔΚΜ-ΔΑΠ της ΝΔ, ΣΑΜ της ΑΝΤΑΡΣΙΑ, ΑΠΜ-ΕΜ του ΝΑΡ και ΡΠΜ του ΣΥΡΙΖΑ) τοποθετήσεις για τις κινητοποιήσεις ενάντια στην υπέρογκη αύξηση των εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ και την επιτυχία της αναστολής του μέτρου. Οι παραπάνω δυνάμεις προσπαθούν να καπηλευτούν και να οικειοποιηθούν τον αγώνα ενάντια στις αυξήσεις και τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα του.

 Οι κινητοποιήσεις για τις εξωπραγματικές αυθαίρετες και παράλογες αυξήσεις, στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών στο ΤΣΜΕΔΕ, έγιναν από τις οργανωμένες δυνάμεις, συλλογικότητες και εκφράσεις του χώρου των μηχανικών. Από το ΤΕΕ, τους επαγγελματικούς συλλόγους και τους συλλόγους των εργαζομένων μηχανικών. Δεν έγινε από τις σκόρπιες, ασύνδετες, λαϊκίστικες, σεχταριστικές, διασπαστικές ομάδες του μαξιμαλιστικού, ναρκισσιστικού, μικροαστικού χώρου των αριστεριστών. Πολύ περισσότερο από τις κυβερνητικές δυνάμεις που προσπάθησαν να επιβάλουν της αυξημένες εισφορές και με την ψήφιση του νόμου που τις ορίζει. Του Νόμου 3986/1-7-2011 (Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012−2015).

Από  το καλοκαίρι του 2011, έγιναν και οργανώθηκαν  ενέργειες και δράσεις από την Δ.Ε. του ΤΕΕ, από την Κεντρική Αντιπροσωπεία, τα περιφερειακά όργανα και από άλλους φορείς, με κινητοποιήσεις, διαμαρτυρίες, προσφυγές στο ΣτΕ κτλ. Ειδικά οι κινητοποιήσεις και η πίεση, που ασκήθηκε με τις εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις στον χώρο και χρόνο συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΤΑΑ, μεθοδεύτηκαν και οργανώθηκαν από τη Δ.Ε. του ΤΕΕ, με την προσωπική συνεχή παρουσία των μελών της Δ.Ε., με επικεφαλής τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα.
 
Αυτή η οργάνωση και η παρουσία, μαζί με την κινητοποίηση των μηχανικών και την αξιοποίηση των εκπροσώπων των φορέων στο Δ.Σ. του ΕΤΑΑ (μηχανικοί, συμβολαιογράφοι δικηγόροι), είχαν ως αποτέλεσμα την πρώτη  υποχώρηση για την άμεση ισχύ των υπέρογκων εισφορών του 2012. Και την πρώτη επιτυχία της αναστολής των αυξημένων πληρωμών και την παράταση της πληρωμής των εισφορών του Α εξαμήνου μέχρι 15.09.2013 και του Β εξαμήνου μέχρι 15.12.2013.   Δηλαδή δόθηκε μια παράταση μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής του ΤΕΕ στο ΣτΕ.
 
Η μάχη δεν έχει τελειώσει. Αντίθετα ο νόμος εξακολουθεί να ισχύει και μόνο η συνέχεια του αγώνα μας με σχεδιασμό, ενότητα, μαζικοποίηση και κοινή δράση μπορεί να εγγυηθεί τη θετική του έκβαση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου